Vijf verschillende soorten aardappelen op een rij

De aardappel is wereldwijd een heel belangrijk en populair voedselgewas en je kan er heel creatief mee omspringen in de keuken! Er zijn heel wat variëteiten en soorten: primeuraardappelen of bewaarsoorten, vastkokend of bloemend, elk met hun eigen smaak en textuur. Voor het ene gerecht zijn bloemige aardappelen beter, terwijl je voor een andere bereiding beter vastkokende aardappelen gebruikt. En voor wie op zoek is naar iets aparts, er bestaan ook truffelaardappelen die na het koken hun mooie paarse kleur behouden.

Verschillende soorten aardappelen

Wat we eten is de knol van de aardappelplant, de ondergrondse energievoorraad zetmeel. De plant behoort tot de nachtschadefamilie en is net zoals de plant van tomaten en paprika’s giftig. Ook niet alle knollen zijn eetbaar want sommige rassen bevatten een te hoge concentratie solanine. En dit heb je ook met aardappelen die te lang aan licht zijn blootgesteld. De knollen vormen dan meer solanine, worden groen en zijn niet meer geschikt voor consumptie.

Aardappelen zijn makkelijk zelf te kweken en daarvoor heb je geen grote tuin nodig. In de handel zijn heel wat aardappelkweekzakken verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en met vrolijke prints waarin je zelfs op het terras met succes aardappelen kan kweken.

  • Kwaliteit
  • Scherpe prijzen
  • Snel bezorgd
  • Tuinexperts